dimarts, 22 de febrer del 2011

L'energia i l'estalvi

Aquesta setmana, La Fàbrica del Sol ha organitzat una activitat de ciència, presentada i dirigida pel científic Dani Jimenez: “Viatge al món de l’energia”.
Ha estat un espectacle divertit i entretingut, en el que de manera molt amena hem pogut repassar l’evolució de l’ús de l’energia que ha fet el ser humà des de l’homo erectus fins a l’homo “tecnològicus”.

Hem pogut comprovar l’increment irracional  i insostenible de la despesa energètica de la nostra societat. De fet, importem prop del 80% del total de l’energia que fem servir (petroli, gas natural, carbó i nuclear), sense importar-nos gaire d’on ve, quines conseqüències suporten als llocs d’orígen (per exemple, el desastres ambientals a l’Amazònia i al golf de Mèxic, provocats per les petrolieres), quants anys li queden de reserves al planeta, quines alternatives hi haurà a partir de llavors, etc.

La millor alternativa al malbaratament general que fem de l’energia, és l’ESTALVI. Prendre consciència de lo valuosos que són cada un dels watts de llum que consumim, i que prenguem mesures quotidianes per estalviar el màxim possible, no per que no poguem pagar la factura actual que ens envia Fecsa-Endesa -o qui sigui-, sinó per que per justícia, els nostres fills també tenen dret a fer servir el combustible que durant milions d’anys s’ha anat fabricant  dins la terra, i que en poques dècades, si no canviem la tendència actual, esgotarem irreversiblement.

Per acabar la jornada, en Dani ens ha fet vibrar -literalment- a tots els assistents, amb una cadena humana on ens hem passat una divertida “enrampada”. Activitat familiar molt recomanable, de debò!


1 comentari:

  1. m'agrada molt el concepte d''homo tecnologicus' :-) i apoteòsica l'enrampada final. buff!! Bon resum darling!!!

    ResponElimina